Biodegradeerbaar plastic: bio verpakkingen op maat
Batelaan Kunststoffen B.V. produceert sinds 2010 thermovormen van biodegradeerbare kunststoffen, voornamelijk bio verpakkingen op maat. Batelaan Kunststoffen B.V. heeft hierbij de keuze gemaakt voor PLA vanwege de helderheid van het materiaal en het feit dat PLA uiterst geschikt is voor het verpakken van voedsel. PLA is de afkorting van: Poly Lactic Acid, het is momenteel het meest gebruikte bioplastic dat commercieel wordt ingezet. Het wordt gemaakt uit melkzuur dat geproduceerd wordt door suikers of zetmeel te fermenteren.
Biodegradeerbare plastic verpakkingen op maat
Vragen over het op maat laten maken van een verpakking uit bioplastics? Contact ons direct.
Kunststof mythes
De kunststof industrie heeft al lange tijd te maken met een negatief imago dat gecreëerd is rondom plastic. Kunststoffen zouden slecht zijn voor het milieu omdat ze langzaam vergaan en dus lang blijven rondzwerven in bijvoorbeeld onze oceanen. Wat veel mensen echter vergeten zijn de voordelen die kunststoffen bieden; ook als het gaat om het milieu!
Wat feiten op een rij die je misschien verbazen:
- Voor de productie van een plastic tas is 40% minder energie nodig dan voor de productie van een papieren tas.
- Plastic afval zorgt voor een efficiëntere verbranding van het overige afval, waardoor plastic afval onmisbaar is voor de verbrandingsovens.
- Zonder plastic zou de afvalstroom van verpakkingsmateriaal 160% groter zijn.
- Zonder kunststoffen zouden veel technologische ontwikkelingen niet mogelijk zijn, kijk maar eens om je heen.
Hoewel er dus genoeg voordelen aan het gebruik van kunststoffen zitten, moeten we er met zijn allen natuurlijk wel voor zorgen dat we goed blijven omgaan met onze afvalstromen zodat we optimaal kunnen recyclen. En net juist dat recyclen gaat zeer goed met kunststoffen!
Bestaat de plastic soep in de oceanen echt?
Dit is wat National Geographic er over zegt:
‘ For many people, the idea of a “garbage patch” conjures up images of an island of trash floating on the ocean. In reality, these patches are almost entirely made up of tiny bits of plastic, called microplastics. Microplastics can’t always be seen by the naked eye. Even satellite imagerydoesn’t show a giant patch of garbage.’